fragor 035 356 81
linje
Startsida Frågor & svar Kontakta oss För återförsäljare
 
Spin Ball Frågor och svar
Här finner du svaren på de vanligaste frågorna.
linje

Jag köpte precis min Spin Ball och kan ej starta den. Är det mig eller Spin Ball det är fel på?

Genom följande procedur märker du om din Spin Ball är okej: 1. Håll Spin Ball med öppningen uppåt. Putta på rotatorn med handflatan. Nu skall den börja rotera några varv. (Det beror på hur du puttat på rotatorn, mellan 5-20 varv). 2. Håll Spin Ball med öppningen nedåt. Sätt igång rotatorn. Den skall nu ha cirka 1 mm utrymme så när du släpper den igen skall du höra ett klick.
3. Håll Spin Ball med öppningen nedåt. Stoppa ett mynt i skåran på rotatorn (där du finner hålet) och tryck försiktigt upp det. Du skall kunna snurra rotatorn på den andra axeln. Om du trycker rotatorn till positionen där den varken kan rubbas på den övre banan eller är i utrymmet på 1 mm skall den röra sig lätt. Om rotatorn inte har kontakt med varken den övre eller lägre banan, skall du märka ett motstånd.Om du ej lagt märke till något speciellt under dessa tester är det bara at köra!  

Hur länge håller Spin Ball?

Denna frågan är ställd av många. Du behöver ej undra så länge du följer nedanstående riktlinjer:Spin Ball måste snurras med koordination. Om du gör detta rätt skall du lätt kunna höra och känna den. Om Spin Ball snurrar med ett tyst ljud snurras den på rätt sätt. Du snurrar den med stadiga rörelser. Om den gör klickande ljud rör sig ej axlarna på den inre banan och studsar där för från ena sidan till andra sidan. Pga. saknandet av en permanent kontakt koncentreras kraften med en sådan våldsamhet till en punkt, vilket försätter materialet under står stress. Om du tex. Bara rör handen från vänster till höger, används ej Spin Ball på rätt sätt. Vid korta perioder där hård och lös kraft avlöser varandra ofta hörs ett högt klick. Det kan bli kritiskt om någon bara vill köra Spin Ball med rå styrka utan någon som helst rörelse och koordination i underredena. Dessa rörelser stressar materialet mycket pga. att kraften på 15 kg inte finns för träningssyfte samt att den mer eller mindre är riktad till själva föremålet.Likadant är det när man snurrar rotatorn väldigt fort och sedan förlorar handgreppet. Även här stressas materialet vilket gör att rotatorn bara studsar inuti underredena. Främmande ämnen får ej hamna inuti Spin Ball! Om tex. Aska (vanligast bland rökare) kommer in förvandlas Spin Ball till en kvarn. Askan börjar då malas på banan och hindrar rotatorn från att få tillräckligt med friktion.Härav får du ej starta Spin Ball på tex. En matta, för här finns mycket skadande damm.Så länge du tänker på dessa skötselråd och givetvis ej tappar Spin Ball i marken skall det inte finnas några tecken på att den är sliten.

När jag stoppar Spin Ball genom att öppna handen och låta den snurra, studsar rotation inuti underredena. Är detta vanligt?

Beteendet är normalt, men helst skall det undvikas. Om du minskar farten på snurringarna, utan att pressa rotatorn, (om Spin Ball ligger i handen utan att håller ett fast grepp om den) slutar rotatorn rulla på axeln och börjar studsa. Därför måste även pressa rotatorn när du minskar farten på snurrandet. Så bara håll redskapet i handen utan att tillföra det mer energi så stoppar friktionen rörelsen. Alternativet är att försiktigt trycka fingret mot rotatorn.

 

Är det vanligt att Spin Ball låter väldigt mycket?

Spin Ball är givetvis inte helt tystlåten. Ett litet klickande ljud anses som normalt. Ett högre klickande ljud däremot skapas om du ej rör Spin Ball på rätt sätt. Ett exempel på detta är om du bara rör handen från höger till vänster. Då avlöser starka och lösa krafter varandra för ofta och du hör det höga klickandet.Om detta är fallet skall du sakta ner farten och försök få upp denna igen på ett korrekt sätt.

Varför får jag ALDRIG olja min Spin Ball??

Olja minskar friktionen i redskapet och rotatorn axlar kan inte rulla längre. Här följer en kort förklaring av detta fysiska fenomen:Rotatorn skapar en stabil rörelse, användaren lutar underredena till utsidan. Rotatorn försöker nu att återta sin första position, men hindra av den inre banan. I detta läget bygger axlarna upp en starka press och axlarna rullar iväg. Om du skulle hålla i olja skulle du förhindra axlarna att rulla, snarare få dem att börja glida. Men rullningsprocessen är fundamental och på grund av detta accelererar rotatorn.

Det är smuts i min Spin Ball och den fungerar ej som den skall längre. Vad kan jag göra?

I största allmänhet måste du undvika att främmande föremål kommer in i Spin Ball. Men om det händer skall du göra så här:
Den bästa lösningen är att använda rengöringsvätska. Den största fördelen är att fett och oljapartiklar även tas bort, Spin Balls två största fiender.
Dessutom lämnar inte rengöringsvätskan kvar några rester som vatten kan lämna kalk. Bara fyll Spin Ball med rengöringsvätskan och snurra försiktigt rotatorn i båda riktningarna.
OBSERVERA! Var försiktig när du snurrar Spin Ball med rengöringsvätskan i , så du inte får vätska i ögonen.
Efter detta gör du rent Spin Ball med tvål och vatten och tar bort alla tvålrester med destillerat vatten.
Låt Spin Ball torka och den är färdig för användning igen.

Hur startar jag Spin Ball med tummen?

Att starta Spin Ball med tummen är väldigt svårt och du måste vara en erfaren användare för att klara detta. Du placerar Spin Ball i din hand med öppningen uppåt på ring- och långfingret, pekfingret och lillfingret rör vid randen man skall runt. Nu placerar du tummen på ett sätt så att du kan ge rotation en stöt från kroppen. Efter detta låter du Spin Ball snabbt glida tillbaka in i handen och börjar snurra. Eftersom farten på snurrandet är mycket lägre jämfört vad den är om man använder det röda snöret, behövs det mer känsla för att starta Spin Ball med tummen.Bli inte besviken om du ej klarar detta. Flertalet av alla människor klarar det inte heller.

linje
EXEMPEL PÅ
Träningsprogram
Frågor &
SVAR
KONTAKT
uppgifter

uppgifter för
ÅTERFÖRSÄLJARE